Spring til indhold

Installere gratis SSL certifikat på WordPress på 10 minutter

Det er ingen hemmelighed at Google prioriterer hjemmesider med SSL certifikater højere end hjemmesider uden SSL. Det bekræftede de allerede den 6. august 2014 i artiklen “HTTPS as a ranking signal”. Desuden har Backlinko.com analyseret 1 million søgeresultater på Google og bekræfter at det bruges som ranking faktor .

Har du endnu ikke fået SSL på din hjemmeside, så er det på tide at du får det gjort! Nu! Priserne på SSL certifikaterne varierer en del fra 100,- og op.

Heldigvis kan du også få det GRATIS via Let’s Encrypt, der er startet op af ISRG (en organisation) og bl.a. er støttet af Mozilla og Cisco.

Kører din hjemmeside på WordPress og f.eks. er hostet hos Meebox? Så kan du installere SSL certifikatet på under 10 min.

Opsætte Let’s Encrypt hos f.eks. Meebox

Log ind på cPanel hos Meebox (eller en anden host). Der skal du finde Let’s Encrypt, klikke på ikonet, hakke de domæner af hvor du vil installere SSL og trykke “OK” eller “Issue”.

Let's Encrypt SSL
Let’s Encrypt SSL

Opdatere URL’s i WordPress

Efter opsætningen af det gratis SSL certifikat, er det næste skridt at opsætte dine URL’s fra HTTP til HTTPS. En normal hjemmeside, uden et SSL certifikat, bruger HTTP-protokollen. Dette er normalt fremhævet med http præfiks i webadressen. En sikker hjemmeside med et SSL certifikat bruger HTTPS-protokollen med et https præfiks i webadressen.

Hvis du ikke redirect’er dine URL’s på dit WordPress site, vil de ikke være med SSL og dermed vil din hjemmeside ikke være sikker. Samtidig skal du huske på, at alle siderne der er indekseret i Google skal indekseres på “ny” med https i stedet for http. Derfor skal du have lidt tålmodighed på et par uger hvor dine placeringer kan forsvinde – men rolig. De skal nok komme tilbage igen.

Lad os se på hvordan du flytter dine URL’s fra http til https.

Nye WordPress hjemmesider
Hvis du har en helt ny hjemmeside, kan du bare gå til din WordPress admin, og klikke på indstillinger. Der kan du opdatere din WordPress URL til at bruge https.

https i WordPress indstillinger
https i WordPress indstillinger

Husk at trykke “Gem” :-).

Gamle WordPress hjemmesider
Det er om muligt endnu nemmere end hvis dit website var nyt. Du henter pluginet “Really Simple SSL”, installerer og aktivere det. Den klare resten selv.

Du skal huske at opdatere indstillingerne i Google Analytics.

Log ind i Google Analytics. Klik på “Administrator“, sørg for at Ejendom står på det rigtige website, og så klikker du på “Ejendomsindstillinger“. Der ændrer du fra http:// til https://.

Google Analytics http til https
Google Analytics http til https

Du kan tjekke om det virker ved at kigge i adresselinjen. Har du en hængelås foran domænenavnet, så virker det.

SSL certifikat thomas-kramer.dk
SSL certifikat thomas-kramer.dk
Spred god karma og del 🙂
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on email
Email

2 tanker om “Installere gratis SSL certifikat på WordPress på 10 minutter”

  1. Hej Thomas,

    Jeg har et enkelt spørgsmål. Hvis jeg vil gå fra http til https, skal du så ikke redirecte alle url’er og interne links med 301 redirect? Klarer pluginet “Realle Simple SSL” det for dig?

    Mvh.
    Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *