Spring til indhold

Hvad er en administrationsøkonom?

Når jeg fortæller folk hvad min uddannelse hedder, så er kommentarerne ofte noget med: “Ov, det lyder flot” eller “Det lyder svært”. Ingen af de ting vil jeg sige den er. Jeg plejer at forklare den ved, at det er lidt ligesom en kontoruddannelse – blot nogle niveauer højere. Kort fortalt, så er det en ret bred uddannelse hvor man kommer rundt og beskæftiger sig med fag som samfundsforhold, organisation, administration, jura og økonomi. Derudover er der nogle valgfag som f.eks. kommunikation og statistik. Uddannelsen som administrationsøkonom varer 2 år – altså 4 semester. I slutningen af hver semester har man så en projektopgave der skal afleveres. Opgaven tager ofte udgangspunkt i håndgribelige og aktuelle problemstillinger og skal indeholde 2-4 af de ovennævnte fag. Udover det, så er der 2 skriftlige prøver.

–> Find et job som administrationsøkonom her <–

Da jeg læste til administrationsøkonom blev mine ynglings fag jura og økonomi/statistik. I jura beskæftigede vi os med forvaltningsret, aftaleret, udbudsloven og personalejura. Af økonomi var det områder som samfundsøkonomi, nationaløkonomi og økonomistyring vi hyggede os med. Uddannelsen er rettet både mod det offentlige og private. Desværre er der ikke så mange virksomheder som kender til administrationsøkonomer. Derfor er det ofte nemmere hvis man fortæller hvilke stillinger man kan varetage. F.eks. kan man som administrationsøkonom blive ansat som administrativ sagsbehandler i en kommune, HR- koordinator, kvalitetsassistent, personalekonsulent, projektansvarlig, økonomi-medarbejder osv. Hvis du vil vide mere så kan du læse om den på Uddannelses Guiden.

Spred god karma og del 🙂
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on email
Email

1 tanke om “Hvad er en administrationsøkonom?”

  1. Hej
    Vi er 2 studerende der er i gang med at læse til admøk på metropol. Vi er i gang med en opgave, og har brug for at interviewe en færdig uddannet administrationsøkonom? Er du interrerseret? Vi vil gerne have svar senest torsag d. 12 🙂

    Med venlig hilsen
    Reyhan:))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *