Spring til indhold

Sådan fik jeg nyt arbejde på tre dage

Da jeg fik af vide, at jeg ikke kunne fortsætte i løntilskud i den virksomhed jeg var ansat i, gik jeg straks i gang med at lede efter et nyt arbejde.

Jeg havde naturligvis løbende sendt ansøgninger (det skal man når man er i løntilskud), så derfor vidste jeg også at der skulle mere til, end blot almindelige ansøgninger, hvis man er på jagt efter et nyt arbejde.

Jeg skrev et indlæg

Det første jeg gjorde var, at skrive et indlæg her på bloggen (læs det her). I det indlæg skrev jeg, hvad jeg havde lavet i mit seneste arbejde, hvad jeg gerne ville, og hvad jeg kunne bidrage med. Det var et forholdsvis kort indlæg, men langt nok til at få gjort nogle nysgerrige – og jeg ville jo altid kunne uddybe det ved en jobsamtale eller over telefonen.

Del, del og del

Efter at have skrevet indlægget, så delte jeg det på Twitter og på LinkedIn. Et par stykker retweetet det og lidt flere delte/Liked det på LinkedIn. Og det var LinkedIn der gjorde udslaget!

Fordi der var nogle på LinkedIn der likede det, så dukkede det op i nyhedsstrømmen på de forskelliges LinkedIn-profiler. Det betød at min daværende kommende (og nu nuværende) chef fik øje på mig. Så vidt jeg husker var det om tirsdagen, at jeg delte indlægget. Samme dag ringede han til mig og efter en kort samtale blev vi enige om at mødes til en kop kaffe. Mødet blev om fredagen og over en kop kaffe blev vi enige om, at jeg da skulle ansættes hurtigst muligt.  Altså nåede jeg blot at være uden arbejde i tre dage!

Derfor er mit råd, at man skal bruge sit personlige netværk og de sociale medier til at finde et job. I særdeleshed kan LinkedIn anbefales.

PS. Det var Logistikkompagniet der var så heldige, at få fingrene i mig! 🙂

Spred god karma og del 🙂
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on email
Email

2 tanker om “Sådan fik jeg nyt arbejde på tre dage”

 1. Hej Thomas,

  Det er lidt interessant for mig, det du skriver om, at du søgte job mens du var i et løntilskudsjob. Jeg ender nok i samme situation herefter sommerferien. Jeg har i hvert fald sagt ja til et job med de vilkår. Men har to andre igangværende forløb om ordinære jobs i gang som finder sin afslutning i næste uge.

  Hvad skrev du I de ansøgninger som du sendte, mens du var i løntilskud? Kom du til samtaler undervejs? Og skal en arbejdsgiver give det fri til at gå til samtaler? Jeg mener, når jeg går i gang med jobbet for alvor, så vil jeg jo være dedikeret til det. Og derfor være en smule presset over at jeg hele tiden skal se til anden side. Hvordan havde du det med det? Og er der to jobs man skal søge om ugen?

  hilsen

  Nils

  1. Hej Nils,

   Tak for din kommentar 🙂

   Nu er jeg jo ikke ekspert på området, så jeg kan kun fortælle det fra min side. Og jeg er ikke 100% sikker på reglerne. Du kan vidst ansøge din A-kasse eller kommune om, at blive fritaget for at søge job (eller hvert fald gå ind på Jobnet og bekræfte) undervejs.

   Jeg skrev ansøgninger til jobs, næsten som jeg ville have gjort hvis jeg ikke var i løntilskud. Måske lidt mere standard ansøgninger og ikke 100% målrettet. Jeg er dog af den overbevisning, at et nyt job skal findes via netværk. Det er hvert fald sådan jeg har fået de jobs, som jeg har haft tidligere. Jeg var (og er) selvfølgelig 100% loyal og dedikeret til det arbejde jeg har, men blev heller ikke kaldt til andre jobsamtaler undervejs, så måske jeg ikke har tænkt så meget over det. Jeg er ret sikker på, at arbejdsgiveren skal give fri til at man kan komme til en jobsamtale, såfremt man er i løntilskud.

   Held og lykke med din jobsøgning og de to forløb du er i gang med!

   Mvh.
   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *